quatre pedres ...

HISTÒRIA D'ESPARDENYA amb Jaume Prat i Pons

"La història només parla dels rics, menys algunes vegades quan també recorda els herois"

Curiositats: El Preikestolen a Noruega

Escrito por quatrepedres 14-03-2017 en Curiositats. Comentarios (0)

Un púlpit sobre un fiord

  El Preikestolen és el mirador natural més famós de Noruega. Una formació rocosa quadrada d’uns 25 x25 metres que sobresurt,  com si d’un púlpit es tractés, del fiord de Lyse amb una caiguda vertical de 604 metres i situada molt a prop de la ciutat de Stavanger, a la regió de Ryfylke.

  A lo impressionant del lloc s’hi ha d’afegir l’impressionant paisatge que es travessa fins arribar-hi durant les quasi dues hores que dura la pujada , vistes del fiord, de llacs i muntanyes. També s’ha de dir que hi ha algun tram força dur, pel bell mig del rocall, però un cop veus uns quants xinesos pujant-hi amb xancletes ..., et passa el mal de cames, t’oblides de la suor que t’amara tot el cos i, fins i tot, ho consideres un simple passeig.

  Val a dir que, malgrat el gran perill existent, el lloc no té cap mesura de seguretat, és del tot natural. Fa feredat veure les bestieses que fa la gent per tal de fer la foto més bèstia.

  És quasi un sacrilegi visitar Noruega i no pujar-hi. Una de les millors experiències de la meva vida.

Curiositat: The Dykkaren d'Oslo

Escrito por quatrepedres 14-03-2017 en . Comentarios (0)

El submarinista desconegut

  Passejant pel port d’Oslo (Noruega) hi ha un curiós monument que sol passar desapercebut per a la majoria del seus visitants.

  Es tracta de l’estàtua d’un bus a punt per tirar-se a l’aigua. La figura, obra de l’escultor Ola Enstad, és d’acer inoxidable, està equipada amb tot els estris necessaris per a practicar el busseig i va ser col·locada l’any 2013.